Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 16:27 |

Borenović i Ivanić primili u oproštajnu posjetu ambasadoricu Cormack

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. decembra (FENA) - Predsjednik i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović i Mladen Ivanić, primili su danas u Banjoj Luci u oproštajnu posjetu ambasadaricu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovimi Maureen Cormack.

Borenović, Ivanić i Cormack su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i saglasili se da je neophodno da svi učesnici političkih procesa budu posvećeni jednom cilju, a to je rješavanje problema i potreba građana, saopćeno je iz PDP-a.

- Konačno se moramo okrenuti budućnosti i svoje kapacitete usmjeriti ka tome da građani ostaju u ovoj zemlji, svi žive normalne živote dostojne čovjeka, rade, grade i stvaraju u zemlji u kojoj vide perspektivu za sebe i svoju djecu - rekao je Borenović.

Borenović i Ivanić istakli su da je Program obnove Republike Srpske kapitalni dokument na kojem će se i dalje bazirati politika PDP- a. Također su upoznali ambasadoricu o tri buduća prioritetana pravca djelovanja PDP-a koji za cilj imaju fer i pošten izborni proces, efikasno pravosuđe i nepristrasne i objektivne javne medije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo