Servisne informacije     | 13.12.2018. 07:44 |

U BiH umjereno do pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije je u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -12 stepeni, Bjelašnica -11, Ivan-sedlo -7, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Drvar, Jajce, Sanski Most i Sarajevo -6, Prijedor i Tuzla -5, Srebrenica -4, Livno -3, Široki Brijeg i Zenica -2, Gradačac -1, Brčko 1, Mostar 2, Trebinje 3 i Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U jutarnjim satima u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

U večernim satima ili u noći sa četvrtka na petak u većem dijelu Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stepeni. 

U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno. U ostatku dana postupno naoblačenje. U kasnim večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak očekuje se snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo