Regija     | 13.12.2018. 16:15 |

Lišen slobode jedan od najtraženijih bjegunaca u Crnoj Gori

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 13. prosinca (FENA) - Uspješnom i efikasnom međunarodnom policijskom suradnjom službenika crnogorske Uprave policije i razmjenom podataka s inozemnim partnerskim službama, sinoć je u iznajmljenom stanu u Pragu u Češkoj Republici lišen slobode S.K. (55) iz Kotora.

Kako je istaknuto u izvješću MUP-a Crne Gore,  S.K. je lišen  slobode na osnovu međunarodne crvene potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica u veljači  2017,  zbog više teških kaznenih djela.

RTCG prenosi kako je riječ o navodnom vođi Kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu.

-S.K. se potražuje radi osiguranja njegove nazočnosti u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio kazneno  djelo ubojstvo u pokušaju, kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije i kazneno djelo zelenaštvo- navodi se u priopćenju  policije.

Sumnja se da je pokušao da ubije I.M. u Prčnju 2010. godine te da je iste godine u Kotoru, Tivtu i Budvi stvorio kriminalnu organizaciju radi "sticanja nezakonite dobiti i organizirao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu točno određenih pravila i unutarnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu“.

Osumnjičen je također da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja kaznenih djela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlaštene proizvodnje,  držanja i stavljanja u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opće sigurnosti i pranje novca.

Kako se napominje u priopćenju MUP-a, S.K. je često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim održavan kontakt s policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Portugala, Španjolske i Kosova, te su te aktivnosti rezultirale njegovim lociranjem, nakon čega su ga specijalne snage češke policije lišile slobode.

U tijeku je dalja komunikacija s nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po crnogorskoj međunarodnoj potjernici, u cilju njegova izručenja Crnoj Gori, dodaje se u priopćenju.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana