Bosna i Hercegovina     | 14.12.2018. 08:39 |

Zimska služba KJKP "Rad" - Na terenu 56 vozila i 130 radnika

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Ekipe Zimske službe KJKP "Rad" su jutros na terenu i čiste snijeg na području Kantona Sarajevo. 

Prohodne su saobraćajnice prvog i drugog prioriteta ali zbog snijega koji još pada radnici te sobraćajnice i dalje čiste. Na terenu se trenutno nalazi 56 vozila koji su angažirani na čišćenju snijega, te 130 radnika koji ručno čiste pješačke prostore - trotoare, mostove i druge javne površine - potvrdio je Feni glasnogovornik "Rada" Mirza Ramić.

Dodao je da će zbog najavljenih obilnijih padavina u poslijepodnevnim satima na terenu bit još dodatnih 50 radnika koji će ručno čistiti snijeg.

Iz Zimske službe apeliraju na građane da u zimskom periodu, između ostalog, obavezno koriste zimsku opremu za svoja vozila, uklone snijeg ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, uklone snijeg i ledenice sa krovova.

KJKP "Rad je potpisao ugovor sa četiri gradske općine za održavanje ulice od općinskog značaja i sa Direkcijom za ceste KS za održavaje ulica od kantonalnog značaja. Pored čišćenja saobraćajnica od kantonalnog značaja na području četiri gradske općine, Zimska služba će čistiti i saobrćajnice od kantonalnog značaja na području općine Ilidža, napominju iz tog preduzeća. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom