Svijet     | 14.12.2018. 12:50 |

Izraelska vojska izvela raciju u sjedištu Palestinskog olimpijskog komiteta

FENA Internet

RAMALLAH, 14. decembra (FENA) - Izraelske okupacione snage u četvrtak navečer izvele su raciju u sjedištu  Palestinskog olimpijskog komiteta (POK) u gradu Al-Bireh na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćili su palestinski sigurnosni izvori.

Izraelski vojnici pretražili su sjedište u pokušaju da dođu do snimaka sa sigurnosnih kamera. Vojnici su nagurali službenike komiteta u jednu prostoriju i fizički su napali neke od njih, navodi komitet u saopćenju.

Zvaničnici komiteta saopćili su da su, ipak, odbili predati snimke izraelskoj vojsci, po naređenju čelnika POK-a Jibrila Rajouba.

Izraelska vojska ranije je izvela potpunu blokadu Ramallaha i Al-Bireha nakon pucnjave sjeveroistočno od dva grada u kojoj su najmanje tri izraelska vojnika poginula.

Vojska je zatvorila sve kontrolne punktove na cestama koje vode do Ramallaha i Al-Bireha sa svih strana, a vojni džipovi  ušli su u sjeverne dijelove Al-Bireha, očigledno u potrazi za napadačima, koji su izgleda pobjegli, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'