Kultura     | 15.12.2018. 12:49 |

Dva velika priznanja Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. Prosinca (FENA) - Za najbolju predstavu 3. Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića", u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, proglašena je predstava "Gnijezdo" Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Predstava je autorski projekt Marine Petković Liker, koja ju je i režirala, a inspirirana je poezijom Marka Tomaša. U njoj igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Festival je tijekom osam dana trajanja ponudio devet predstava iz Bosne i Hercegovine i susjednih država, a žiri su činili: Dževad Karahasan, Adrijana Gavrić, Josip Muselimović, Larisa Sarajlić-Ramović, Matija Bošnjak, Boris Lalić i Snežana Bogićević.  

Mirku Radonjiću pripala je nagrada za najbolju režiju za predstavu "Sin", koja je ujedno osvojila i priznanje za najbolji tekst. Zapravo, prema odluci žirija nagrada je pripala Mirjani Medojević i ansamblu predstave.

Nagrada "Žan Marolt" za najboljeg glumca otišla je u ruke Draganu Jovičiću za ulogu u predstavi „Tri sestre", te Gordani Boban, također za ulogu u predstavi Pjera Žalice.

Dodijeljena je i nagrada "Dnevnog avaza" pod nazivom "Avazov zmaj" za najbolju predstavu, a pripala je predstavi "Tri sestre", koja je rađena u produkciji Kamernog teatra 55. 

Podsjećamo da je ovo drugo veliko priznanje Hrvatskom narodnom kazalištu u nepunih tjedan dana, podsjećaju iz ovoga kazališta.

U ponedjeljak je predstava "Preobražaj", nastala po istoimenom djelu Franza Kafke, a u režiji Segora Hadžagića također proglašena najboljom predstavom u cjelini na 23. Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom