Bosna i Hercegovina     | 15.12.2018. 18:01 |

SDPBiH: Novoj Vladi KS treba dati priliku da pokažu šta i koliko mogu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH izražava uvjerenje da će nova Vlada Kantona Sarajevo provesti program i više od 300 konkretnih mjera koje su, kako navode, dogovorene prije nego su uopšte počeli razgovari o kadrovskim rješenjima. 

- Kao dio te Vlade, za koju smo uvjereni da će biti najuspješnija u Kantonu Sarajevo, svoj doprinos će dati i ministri iz reda SDP BiH, koji su prije nego su došli u priliku bilo šta uraditi izloženi kritikama. To će i njih i nas samo ojačati. Ovakav pritisak mora ih još više motivirati da budu među najboljim ministrima u Vladi na planu provođenja utvrđenog programa iz njihove nadležnosti - saopćeno je iz SDP-a BiH povodom, kako kažu, javnog linča kojem su izloženi kandidati te stranke za ministre u budućoj Vladi KS. 

Poručuju da će sud o njihovom, kao i radu kompletne Vlade, dati građani Kantona Sarajevo, a uvjereni su kako će oni potpuno opravdati ukazano povjerenje. 

-Ne dodvoravamo se nikome, ali danima se navodi kako je bitno da dođu mladi, neokaljani, pošteni, stručni ljudi, spremni da se bez predrasuda predano i odgovorno, zajedno sa svojim suradnicima, uhvate u koštac sa problemima i izazovima koji ih čekaju. E, kad smo ponudili takve, onda ih popljuju samo zato što su iz SDP-a - ustvrdili su iz ove stranke. 

Ističu da su spremni i otvoreni za kritike, posebno konstruktivne te da su odlučili mladim i dokazanim ljudima i članovima SDP-a dati šansu da pokažu šta znaju. Imena kandidata su, podvlače, prošla kompletnu partijsku proceduru i dobila podršku od Kantonalne organizacije SDP Sarajevo do Predsjedništva SDP BiH. Uvjereni su da će biti ministri za ponos i SDP-u, koalicionim partnerima i premijeru Forti. 

U SDP-u smatraju da za prvu ocjenu rada Vlade, pa i SDP-ovih ministara, treba sačekati prvih sto dana rada, a jedino mjerilo njihove uspješnosti je mišljenje građana, a ne bilo koga u rukovodstvu partije. Izražavaju uvjerenje da su njihovi kandidati svjesni odgovornosti, da mogu odgovoriti izazovima koji ih očekuju u nadolazećem periodu, te da će oni na najbolji način provoditi mjere koje su usvojene zajedno s njihovim koalicionim partnerima.

SDP naglašava da im je cilj provođenje reformi i za taj cilj će svi raditi te pozivaju javnost da novoj Vladi da priliku da pokažu šta i koliko mogu učiniti. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi

Ministar Hurtić osudio napad na bošnjačke mladiće u Stocu, traži sankcije za napadače

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana