Sport     | 17.12.2018. 11:11 |

Ragbi savez BiH dobio organizaciju Evropskog prvenstva - grupa Trophy

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 17. decembar (FENA) - Ragbi savez BiH, koji je krajem juna ove godine u Sarajevu bio domaćin Evropskog prvenstva 7 (7S), naredne će godine 22. i 23. juna u Zenici biti domaćin Evropskog prvenstva 7S - grupe Trophy - izjavio je za Fenu predsjednik RSBiH Semir Mahić.

-Organizacija ovog turnira ujedno je i nagrada Rugby Europe, koji je odluku donio na nedavnom Kongresu u Parizu, gdje sam i potpisao ugovor o organizaciji. Naš je savez uspješno organizirao ovogodišnji turnir u Sarajevu, na kojem smo igrali u finalu te zauzeli drugo mjesto i plasirali se u viši rang, što nije prošlo nezapaženo. Plasman u grupu Trophy ujedno je i najveći uspjeh naše selekcije - ističe Mahić.

Dodaje kako će bh. tim imati za cilj ostati u ovom rangu.

- Ovo je rang u kojem se takmiče selekcije saveza koji imaju desetak puta veće budžete od našeg pa bi ostanak bio veliki uspjeh. Mi ćemo biti domaćini drugog turnira ove grupe, dok će se prvi turnir, 15. i 16. juna, igrati u Zagrebu. Rezultati s oba turnira se zbrajaju, nakon čega će dvije posljednje plasirane ekipe ispasti u Konferenciju 1, a mi se nadamo da to neće biti naša selekcija - kaže Mahić.

Sa ovog turnira će dvije prvoplasirane ekipe dobiti prliku da igraju na predolimpijskom turniru za Olimpijske igre 2020. godine.

-Nije realno očekivati da mi možemo ostvariti takav podvig. Uspjeh bi bio da izborimo ostanak - ističe Mahić.

Napominje da će na Evropskom prvenstvu 7S - grupa Trophy, osim BiH, igrati još i selekcije Švedske, Luksemburga, Kipra, Bugarske, Češke, Hrvatske, Latvije, Izraela, Ukrajine, Belgije i Danske.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Scholz započeo stodnevno odbrojavanje do otvaranja Eura 2024

Rukometaši Švedske osvoliji bronzu na EP-u

Nakon današnjih mečeva bit će poznati svi učesnici drugog kruga Evropskog prvenstva u rukometu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu