Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 17.12.2018. 13:26 |

Sveučilište u Mostaru prijavit će se na Timesovu ljestvicu najboljih sveučilišta

FENA

MOSTAR, 17. prosinca (FENA) - Četvrta sveučilišna klauzura u organizaciji Sveučilišta u Mostaru na temu "Strategija-integracija-razvoj" održava se u ponedjeljak u Mostaru.

U izjavi za novinare uoči početka klauzure, rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića rekao je da će u fokusu biti predstavljanje akcijskog plana za provedbu Strategija razvoja Sveučilišta u Mostaru u 2019. godini.

Naime, na temelju Strategije koja je donesena u 2018. godini, po prvi puta će se raditi akcijski plan, s namjerom da svi fakulteti definiraju što će raditi u narednoj godini kako bi se mogla pratiti realizacija i učinkovitost Sveučilišta.

- Ova današnja klauzura dat će još jedan snažan vjetar u leđa integracijskim procesima. Ona će biti važna za promjenu unutar sustava Sveučilišta, ona je snažna karika u promjenama koje mi radimo već godinu dana, a koje će sljedeće godine biti još intenzivnije i, u smislu provedbe, još zahtjevnije nego u ovoj godini - dodao je rektor Tomić.

Sveučilište u Mostaru imalo je četiri ključna cilja u ovoj godini koji su proizlazili iz međunarodnih reakreditacija: integracija Sveučilišta, donošenje nove strategije, financijska stabilizacija i internacionalizacija.

- Uz pomoć Vlade RH i novih sredstava koje smo dobili te discipline naših osnivača mi smo sada Sveučilište u Mostaru doveli u financijsku stabilnost - poručio je rektor.

Izrazio je uvjerenje da će mostarsko sveučilište ozbiljnim pristupom strateškom planiranju i provedbi strateških ciljeva implementirati planirane europske standarde kroz naredne dvije do tri godine.

- Ovakvi pomaci ne ostvaruju se kroz jednog pojedinca, nego kroz cjelokupni pristup i mentalni zaokret na cijelom Sveučilištu o čemu će također biti govora na današnjoj klauzuri - kazao je Tomić.

Tomić je obavijestio novinar da je Kolegij rektora usvojio odluku da se Sveučilište u Mostaru prijavi na Timesovu ljestvicu najboljih svjetskih sveučilišta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Objavljena nova knjiga Zorana Tomića 'Umijeće komuniciranja'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu