Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 13:51 |

Vesko Drljača nosilac titule najboljeg ministra u Vladi FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - U organizaciji „Nezavisnih novina“ u Banjoj Luci održana je tradicionalna manifestacija „Ličnost godine in memoriam „Željko Kopanja 2018“ na kojoj je 16. put izabrana ličnost godine. 

Među brojnim kategorijama, čitaoci Nezavisnih novina birali su i najboljeg ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, a titulu je ponio zamjenik premijera Vlade FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

- Za ministra Drljaču sa sigurnošću se može utvrditi da je jedan od najaktivnijih ministara iz mandatnog perioda 2014.-2018. godine, gdje su urađene mnogobrojne reforme kao što su reforma radnog zakonodavstva, penzijsko-invalidskog zakonodavstva i socijalne politike, urađene i usvojene strategije, zakonski i podzakonski akti, te pokrenuti projekti, od kojih se posebno ističe projekat podrške zapošljvanju koji će Federaciji Bosne i Hercegovine donijeti 108 miliona KM - navedeno je u saopćenju iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Preuzimanjem nagrade federalni ministar Drljača je istakao da je počastvovan i da mu čini veliko zadovoljstvo što je po izboru čitalaca izabran za najboljeg ministra u Federalnoj vladi za 2018. godinu.

- Ova nagrada me obradovala i istu doživljavam kao priznanje za uloženi trud i naporan rad Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na reformskim aktivnostim. Kad se, u vašem radu pojave složeni problemi, možete reagovati na dva načina da, ste pasivni i bježite od problema, ili da problem prihvatite kao izazov, koji vas tjera i motiviše da dodatno radite. Trud koji ste uložili i ostvareni rezultati daju vam zadovoljstvo i dodatnu energiju za nove aktivnosti - kazao je ministar Drljača, saopćeno je iz tog ministarstva, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana