Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 16:26 |

U Travniku sutra Četvrti poslovni forum/Opće-društveni dijalog

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 17. prosinca (FENA) - "Četvrti poslovni forum/Opće-društveni dijalog" bit će održan u utorak, 18. prosinca, u Travniku, a organizira ga Europski pokret u BiH, u suradnji s Udrugom gospodarstvenika SBŽ-a i Edukacijskim fakultetom Univerziteta u Travniku, te pod pokroviteljstvom Vlade SBŽ-a.

Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo kazao je Feni kako će se prva dva panela, u okviru ovog foruma, među ostalim, baviti tekućim razvojnim projektima, nespojivosti CEFTA-e i pristojbi Kosova na robu iz Srbije i BiH i mogućim posljedicama, te načinima za zaustavljanje masovnog iseljavanja stručnih kadrova iz BiH.

Treći panel, koji će biti posvećen miru i stabilnost kao osnovnom preduvjetu povoljnog okruženja, otvorit će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Sudjelovanje na Forumu najavili su predstavnici Vijeća ministara BiH i ostalih razina vlasti te članovi akademske i poslovne zajednice u BiH.

 - Namjera nam je da pružimo doprinos poboljšanju poslovnog okruženja, ali i da razgovaramo o tekućim društvenim i političkim pitanjima. I pored teških uvjeta za organiziranje ovakvog foruma, Europski pokret u BiH, je, uz potporu partnera, uspio okupiti eminentne sudionike, tako da sam siguran da ovaj skup neće biti prazna priča, nego da će javnosti stvoriti bolju sliku o trenutačnoj situaciji, kako u sigurnosnom, tako i poslovnom sektoru - kazao je Praštalo.

Forum će biti održan u prostorijama Univerziteta u Travniku, s početkom u 10.30 sati.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

VTK/STK BiH: Bh. kompanije spremne za ulazak u CBAM sustav

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana