Bosna i Hercegovina     | 18.12.2018. 12:44 |

Općina Centar - Poziv za čišćenje snijega i uklanjanje ledenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar pozvala je stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata s obzirom da je počela sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara. 

Snijeg koji je proteklih dana padao stvorio je snježni pokrivač na krovovima zgrada, a zbog izuzetno niskih temperatura stvaraju se ledenice koje predstavljaju opasnost za pješake.

- Poznato je da prolaznicima i parkiranim automobilima nerijetko prijeti opasnost od obrušavanja snijega i leda sa krovova zgrada. U smislu preventivnog djelovanja na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća apelujemo na građane da poduzmu sve aktivnosti za bezbjedno uklanjanje leda i snijega sa krovova i ispred svojih stambenih objekata - saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

Iz općinske Službe podsjećaju građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada, na njihove obaveze koje proizilaze iz Zakona o prostornom uređenju i Zakona o komunalnoj čistoći.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Otvaranje Pastoralno-socijalnog centra Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka

U povodu Dana grada Konjica svečano otvoren Centar za pružanje usluga građanima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo