FENA biznis     | 18.12.2018. 12:14 |

HTC izgrađuje put za budućnost 5G uz dogovore s globalnim operaterima

FENA Saopćenje

U toku protekle dvije sedmice, operateri širom svijeta saopštili su da su se pridružili HTC-u u isporuci nadolazećih 5G proizvoda. Sprint i Telstra nositi će i 5G "pokretno pametno čvorište" koje je izradio HTC® - prvi takav uređaj za rad na 5G mrežama. Ovaj jedinstveni uređaj poslužiti će kao posvećeni 5G mobilni hotspot, pametni uređaj i još mnogo toga, a debitirati će 2019. godine.

"HTC vodi inovativni val za mobilne 5G tehnologije", izjavila je Cher Wang, predsjedavajuća i CEO HTC-a, te dodala "Danas potrošači računaju na svoje pametne telefone - i operatere koji ih napajaju, za svakodnevnu upotrebu kod kuće i na poslu, ali vjerujemo da će tehnologija 5G pomoći povezati rješenja u još više aplikacija u budućnosti, stvarajući neometano iskustvo na pametnim telefonima, VR, AR i još mnogo toga."

HTC je razvio novi 5G koncentrator kako bi iskoristio prednosti nevjerovatnih 5G brzina i povezanosti u inovativnom i prijenosnom dizajnu za kućnu, pokretnu i poslovnu upotrebu. Qualcomm-ov Snapdragon 855 + SDX 50 čipset napaja ovaj jedinstveni uređaj koji nudi prenosivost, visoke performanse, niske latencije i visoku propusnost.

Proizvod će korisnicima omogućiti korištenje 5G na više uređaja dok su u pokretu, na poslu ili kod kuće, za brzu povezivost, dijeljenje sadržaja, zabavu i još mnogo toga. Ugrađeni gigabitni Ethernet priključak nudi mrežnu kompatibilnost, a veliki zaslon osjetljiv na dodir omogućava jednostavnu upotrebu i napredne vizuale.

Uz mobilni 5G u svojoj jezgri, HTC se priprema za budućnost on-the-go multimedijalnih i povezanih podatkovnih usluga. Sa ovim 5G pametnim središtem, HTC je ponovno na čelu tehnologije i potiče buduću sveprisutnost konvergirane tehnologije u AR, VR i drugima, nudeći sljedeću generaciju real-time usluga i aplikacija koje odlikuje visoka propusnost i niska latencija.

Budući partneri u drugim regijama, uključujući i Europu, će biti objavljeni iduće godine, a dodatne pojedinosti o uređaju, uključujući specifikacije i vrijeme, bit će podijeljene kasnije.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo