Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 10:56 |

Vlada FBiH o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku usluga pravne osobe kao stručnog konsultanta za pripremu, provođenje javnog nadmetanja i izradu tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije BiH.

Federalna vlada na dnevnom redu ima prijedlog za proglašenje izgradnje dionice autoceste Tarčin - Konjic na Koridoru 5-C u dužini od 20,2 kilometra od javnog interesa za Federaciju BiH.

Bit će razmotrene i izmjene Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer pojedincima - za pomoć u liječenju boraca-branitelja", utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama - Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija"

 Federalna vlada razmotrit će i informaciju Federalnog ministarstva finansija o realizaciji Zaključka 1276/2018 vezano za instrukcije javnim preduzećima da izvrše uplatu sredstava iz akumulirane dobiti u Budžet FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo