Regija     | 20.12.2018. 16:29 |

Trump pisao Vučiću: Bila bi šteta propustiti priliku za mir

FENA Ivana Banovic

BEOGRAD, 20. prosinca (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump uputio je pismo srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, u kojem, uz ostalo, naglašava kako ne treba propustiti jedinstvenu priliku za postizanje rješenja za Kosovo.

- S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma s Kosovom, koji će donijeti dugo željeni mir u regiji, ohrabrujem vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrijebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obje zemlje. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, sigurnost  i ekonomski rast – navodi se u pismu.

Također se apelira na obije strane da što prije postignu dogovor o normalizaciji i da se suzdrže od postupaka koji to otežavaju.

Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za regiju, a Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu, ističe se u pismu te dodaje kako je sporazum između Srbije i Kosova na dohvat ruke.

Trump je pismo zaključio izjavom da se raduje prilici da u Bijeloj kući ugosti Vučića i kosovskog predsjednika Hashima Thacija, kako bi zajedno proslavili ono što bi predstavljalo povijesni sporazum.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić: Izbori u Beogradu bit će 2. lipnja

Vučić: Ubrzano razvijamo novo oružje

Vučić: Postoji većina za konstituisanje Skupštine Beograda, legalna i dijelom legitimna

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom