Bosna i Hercegovina     | 21.12.2018. 15:28 |

Usvojena Odluka o privremenom financiranju HBŽ-a

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 21. prosinca (FENA) - Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u petak usvojila je Odluku o privremenom financiranju Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. godine, u iznosu od 16 milijuna maraka.

Skupština je usvojila i Odluku o privremenom financiranju Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za razdoblje siječanj - ožujak 2019. godine, kao i Odluku o davanju suglasnosti na izmjene i dopune plana prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2018. godinu.

Po riječima ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a Ante Bakovića, rebalansom je prihod Zavoda u 2018. godini uvećan za 3 posto i iznosi 29.077.593 maraka.

Prihodi od doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje zaposlenika uvećani su za 4 posto, što je posljedica povećanja broja zaposlenih i rasta prosječne plaće u županiji, dodao je Baković.

Županijska skupština dala je suglasnost na Odluku o privremenom financiranju Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije za razdoblje siječanj - ožujak 2019. godine.

Direktor Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije Ante Omazić kazao je kako će se do donošenja konačne odluke o financijskom planu zavoda za 2019. godinu, financiranje rashoda za navedeno razdoblje obavljati privremeno u iznosu od 620.000 maraka.

Na današnjoj sjednici Skupštine HBŽ-a nije izabrano novo rukovodstvo niti su formirani klubova naroda.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština HBŽ usvojila Zakon o javnom redu i miru

Izabrano novo rukovodstvo Skupštine HBŽ-a

Usvojena Odluka o privremenom financiranju Unsko-sanskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo