Bosna i Hercegovina     | 21.12.2018. 15:54 |

Grad Goražde nastavlja saradnju sa Fondacijom Mozaik

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. decembra (FENA) - Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i predstavnica Fondacije "Mozaik" Armela Ramić danas su potpisali memorandum o međusobnoj saradnji za period 2019.-2022.godina. Time je ozvaničen nastavak uspješne saradnje u okviru koje su, u periodu 2013.-2018. godina, kroz program Omladinske banke realizovana 33 projekta neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti oko 100.000 KM.

Grad Goražde prihvatio je prijedlog Fondacije „Mozaik“ za nastavak saradnje na razvoju programa Omladinska banka.

Kako je kazala predstavnica Fondacije „Mozaik“ Armela Ramić, program Omladinske banke omogućava mladim ljudima svake godine da svoje neke ideje pretvore u djela.

- Mladi zaista rade puno, angažuju se kako volonterski tako što i oni u svojoj zajednici uspijevaju pronaći dodatna sredstva za relizaciju raznih ideja, razna takmičenja, infrastrukturu, tako da svake godine imamo jedno osvježenje kada su u pitanju projekti iz Goražda - istakla je Ramić.

Dodala je da je novina buduće finansiranje projekata mikrobiznisa mladih.

- Od naredne godine ovim novim Memorandumom čija je vrijednost 85.000 KM se uključuje i obezbjeđivanje sredstava za mikrobiznise, tako da mladi od 18 do 35 godina koji imaju neku ideju ili hobi i žele da pokušaju obrt ili neko komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, mogu očekivati da će sredstva za njih biti i u okviru programa Omladinske banke - kazala je Ramić.

- Drago mi je što imamo mlade koji pokazuju svoj aktivizam i to je velika stvar. Oni sa svojom idejom dođu, predlože, mi sufinansiramo i to je nešto što je posebno značajno. Mali projekti, ali velike vrijednosti i značaja. Posebno je značajno to što to mladi vide iz svog ugla i što oni kroz svoj volonterski dio i više se angažuju, ne samo oni koji su stalno aktivni, već prošire taj broj volontera, tako da smo veliki broj projekata implementirali prethodnih godina. To ćemo činiti i ubuduće - kazao je gradonačelnik Ramović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

U Goraždu i dalje negativan prirodni priraštaj  

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu