Bosna i Hercegovina     | 24.12.2018. 17:04 |

Praštalo čestitao Božić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo uputio je božićnu čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinko Puljiću u kojoj je poželio miran, ugodan i čestit Božić.

- Danas, kada smo u predvečerju svetog i čestitog katoličkog, a uskoro i pravoslavnog Božića, osjećam ogromnu i posebnu potrebu da kršćanima, pripadnicima katoličkog, hrvatskog puka u BiH i regionu, Vama i Vašim suradnicima, nadbiskupu Rimokatoličke Crkve, apostolskom nunciju, diplomatskom doajenu u BiH  Luigi Pezzuto i osoblju nuncijata u Sarajevu, najiskrenije, u ime Evropskog pokreta u BiH, naših članova i partnera, kao i u svoje lično ime  poželim miran, ugodan i čestit Božić 2018. – navodi se u čestitki. 

Stoga, dodao je, molimo se skupa s vama svima, bili vjernici praktikanti ili ne, da nam svima ovogodišnja čarolija katoličkog Božića bude najljepši uvod i najava Nove 2019. godine, u kojoj od srca želimo i želim da bude godina mira, razumijevanja i tolerancije, poštivanje drugačijeg i drugog, i naravno ekonomskog prosperiteta i jačanja društvenih i ljudskih odnosa u BiH – navodi se u čestitki, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana