Bosna i Hercegovina     | 25.12.2018. 12:09 |

Do kraja godine završetak dvije ugovorene faze izgradnje škole na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. decembra (FENA) - Do kraja ove godine bit će završeni radovi na dvije ugovorene faze projekta izgradnje novog objekta osnovne škole na Šipu, saopćeno je iz Općine Centar.

Radnici angažovane firme „Unigradnja“ d.d. Sarajevo su tokom izgradnje prvog bloka A objekta buduće osnovne škole, u kojem se nalaze garažni prostor, sportska dvorana i kotlovnica, u cijelosti završili sa radovima na armirano-betonskoj konstrukciji ovog dijela objekta, zajedno sa postavljanjem vanjske PVC stolarije i krovnog pokrova.

- U toku su radovi na iskopu i izgradnji temelja za montažu požarnih stepenica na ovom bloku, što planiramo završiti do kraja ove godine. Na drugom dijelu objekta u bloku B izgrađena je prizemna etaža armirano-betonske konstrukcije i sada su u toku radovi na postavljanju PVC stolarije. Sa obezbjeđenjem dodatnih novčanih sredstava radovi će biti nastavljeni na unutrašnjem uređenju, te na izgradnji još jedne etaže bloka B objekta nove škole, što će biti realizovano u sljedećoj fazi ovog projekta naredne godine - rekao je tehnički direktor „Unigradnje“ d.d. Sarajevo Amir Sabljica.

Finansijeri ovog višemilionskog kapitalnog projekta su Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na osnovu višegodišnjih zahtjeva stanovnika Šipa radovi na izgradnji ove škole su započeli 2017. godine. Prema anketama koje su provedene na oko 3.800 stanovnika, dobijeni su podaci da će u novu školu biti upisano između 350 i 500 djece.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana