Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Hapšenje roditelja Davida Dragičevića i nasilje koje danas policija provodi nad grupom Pravda za Davida predstavlja čin institucionalnog progona osoba koje traže samo istinu i pravdu - rekao je predsjednik SDS Vukota Govedarica.

On je pozvao nadležne institucije da smjesta puste na slobodu sve privedene iz grupe Pravda za Davida i da se prekine atmosfera linča koju režim provodi.

"Zar je ugrožavanje bezbjednosti tražiti istinu o ubistvu Davida Dragičevića? Gdje, kada i čiju bezbjednost je ugrozio Davor Dragičević? Uhapsite Davidove ubice i njihove saučesnike a ne roditelje koji traže istinu za svoje ubijeno dijete" - poručio je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je poručio da Srpska demokratska stranka traži od MUP-a RS i od nadležnog Tužilaštva, da umjesto represije i progona porodice Dragičević, što hitnije riješe ubistvo Davida Dragičevića, kako bi se stvorile pretpostavke da se utvrdi istina i pravda koju svi čekamo već 9 mjeseci.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.