Bosna i Hercegovina     | 26.12.2018. 16:39 |

Konaković: Dobar i energičan sastav Vlade Kantona Sarajevo

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković smatra da je novoizabrana Vlada proizašla iz potpuno drugačije političke kulture te da je KS dobio dobar i energičan sastav Vlade.

- Prvo smo razgovarali o tome šta je bitno, zatim smo dogovorili principe i etiku, pa tek onda odabrali odgovarajući kadar - kazao je Konaković novinarima nakon sjednice Skupštine KS-a na kojoj je imenovana nova Vlada.  

Istakao je da je nekoliko zastupnika imalo neumjesne komentare tokom rasprave o imenovanju nove Vlade KS-a, te da je očekivao burno reagovanje opozicije.

Govoreći o ekspozeu premijera Edina Forte, Konaković je kazao da je bio vrlo dobar i detaljan, te da je imao mnogo informacija koje nije imao vremena izlagati.

Smatra da pritisak na ministre i nije loša stvar, jer trebaju da znaju da je to težak posao i da ga trebaju raditi bolje.

Konaković je kazao da je nova Vlada kompetentna i stručna da radi svoj posao te da su optužbe na anonimnost ministara neutemeljene.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Konaković: Odziv bošnjačkih lidera regiona pokazuje interes za zemljom koju smatraju svojom maticom (VIDEO)

Konaković o regionalnom skupu bošnjačkih predstavnika: Jedinstvo Bošnjaka se počinje dešavati

Konaković: Usvojen Program rada Vijeća ministara BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'