Bosna i Hercegovina     | 27.12.2018. 13:47 |

U Goraždu održan 4. novogodišnji bazar OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 27. decembra (FENA) – U Osnovnoj školi “Fahrudin Fahro Baščelija” održan je tradicionalni novogodišni bazar.

Po uzoru na prethodne, i ove godine učenici i nastavnici škole izložili su brojne raznovrsne rukotvorine koje su sami izradili, a bazar je izazvao veliko interesovanje posjetilaca.

Direktorica škole Jasmina Djana ističe da je riječ o četvrtom po redu novogodišnjem bazaru.

- Uvijek ga pripremaju svi učenici škole, od prvog do devetog razreda, zatim djeca iz Odjeljenja sa intelektualnim poteškoćama i kombinovanim smetnjama, djeca iz produženog boravka, svi naši nastavnici i uposlenici, te menadžment škole koji je tu sa logističkom podrškom. Učenici zaista svaki put pokažu kreativnost i inovativnost. Prijatno smo iznenađeni interesovanjem i posjetom bazaru svake godine – kazala je Djana.

Organizacijom bazara kod učenika se nastoji podstaći i poduzetnički duh. Nastavnica razredne nastave Fahrija Bajrami ističe da je bazar događaj kojem se učenici najviše raduju.

- Zadovoljni smo kao i prethodnih godina. Ono što mene kao učiteljicu posebno raduje da su djeca od početka školske godine sa nestrpljenjem i radošću očekivali bazar. Pripremili su puno toga, uspjeli prodati, i to je za njih poseban uspjeh – kaže Bajrami.

Prodajom proizvoda na bazaru prikupljeno je 5.526,00 KM, a gdje će sredstva biti utrošena, odlučit će učenici u saradnji sa nastavnicima, roditeljima i menadžmentom škole.

Učenici trebaju sa svojim odjeljenskim starješinama da odrede prioritete, po tri prioriteta iz svakog odjeljenja.

- Zatim ćemo mi sa Vijećem učenika zajedno sve te prijedloge razmotriti i zajedno odlučiti šta je to najvažnije u što ćemo uložiti novac. Prošle godine renovirana su dva kabineta u prizemlju škole. Sufinansiranjem sredstvima sa bazara i uz podršku kantonalne Vlade, u taj projekat uloženo je oko 15.000 KM – kazala je direktorica OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

U Goraždu i dalje negativan prirodni priraštaj  

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo