Regija     | 28.12.2018. 14:11 |

Sporazum između zagrebačkog i mostarskog Sveučilišta i Končar-elektroindustrije

FENA Agencije

ZAGREB, 28. prosinca (FENA) - Sporazum o suradnji između zagrebačkog i mostarskog Sveučilišta i tvrtke Končar-elektroindustrija, kojim se omogućuje sudjelovanje doktora znanosti, zaposlenika tvrtke Končar-elektroindustrija u izvođenju nastave na studijima Sveučilišta u Mostaru, potpisan je u petak u maloj vijećnici Sveučilišta u Zagrebu.

Sporazum su u ime svojih institucija potpisali rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i predsjednik Uprave tvrtke Končar-elektroindustrija Darinko Bago, javlja Hina. 

Cilj sporazuma je ojačati suradnju između akademske zajednice i gospodarstva budući da su znanost, tehnologija i inovacije pokretači gospodarskoga razvoja zemlje.

Također, aktivnim uključivanjem gospodarstva u rad akademske zajednice pridonijet će se osiguranju uvjeta za kvalitetno obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada. 

Boras je istaknuo kako je jedna od misija Sveučilišta u Zagrebu davanje podrške ostalim sveučilištima, a posebno Sveučilištu u Mostaru, u njihovu razvoju i podizanju kvalitete studijskih programa i istraživačkoga rada.

"Povezivanje sveučilišta s gospodarstvom, pogotovo s onim tvrtkama koji ulažu u istraživanja te u čijem sastavu djeluju znanstveni instituti, pridonosi razvoju društva u cjelini", rekao je Boras.

Tomić je poručio kako je sporazum od strateške važnosti za podizanje kvalitete nastave i znanstveno istraživačkih aktivnosti na Sveučilištu u Mostaru.

Također, naveo je, izravno pridonosi reformi Sveučilišta koja ide prema uključivanju praktičara u nastavu, ali i oblikovanju postojećih i novih studijskih programa prilagođenih potrebama tržišta.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vlada Brčkog i PZU 'Spitex' potpisali sporazum za usluge palijativne njege i hospisa

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu