Ekonomija     | 30.12.2018. 11:19 |

U 2019. novi promotivni katalog za bh. firme iz sektora voća i povrća

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Početkom 2019. bit će predstavljen novi, ažurirani promotivni katalog za bh. firme iz sektora voća i povrća, potvrđeno je Feni iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Katalog će biti štampan na engleskom i ruskom jeziku, a bit će izrađena i elektronska verzija.

Prema posljednjim informacijama prijavilo se 35 zainteresovanih izvoznika, što je rast u odnosu na 29 firmi koliko ih je bilo u izdanju iz februara 2017. Prvi štampani ovakav katalog izašao je 2014., također sa 35 firmi.

Katalog će štampati Vanjskotrgovinska komora BiH uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta, a dio troškova snose i same kompanije. 

Katalog će biti distribuiran na svim događajima na kojima VTKBiH bude prisutna, a koji su relevantni za sektor. U opciji je i da određeni broj izdanja bude podijeljen kroz mrežu bh. dipolomatsko-konzularnih predstavništava.

Planirano je izlaganje firmi i predstavljanje kataloga na najvećem sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije "ANUGA Fine Food" na jesen 2019. koji se svake druge godine organizuje u Kelnu, u Njemačkoj. Na tom sajmu bh. kompanije će se predstaviti na zajedničkom štandu VTKBiH uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta.

Također, katalog će biti promoviran na svim sastancima sa relevantnim potencijalnim investitorima i kupcima u sektoru voća i povrća, a bit će distribuiran i putem email-a.

Kompletno prethodno printano izdanje je podijeljeno na brojnim sajamskim manifestacijama (ANUGA 2017, zatim BioFach sajam u Nirnbergu, Gulfood sajam u Dubaiju 2017, World Food sajmovima u Moskvi i Istanbulu, itd.) i organizovanim poslovnim susretima na kojima su učestvovali VTKBiH i projekt USAID/Sweden FARMA II, kao i tokom brojnih poslovnih sastanaka i B2B pojedinačnih susreta sa potencijalnim kupcima, investitorima u sektoru voća i povrća.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

VTKBiH - Odluka Evropskog vijeća bh. kompanijama otvara mogućnost za nove poslovne prilike

Bh. proizvođači namještaja održali desetine sastanaka s hotelijerima i ugostiteljima iz Crne Gore

VTKBiH organizovala Školu ekonomske diplomatije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo