Regija     | 02.01.2019. 16:45 |

U Zagrebu uhićen pripadnik kriminalne organizacije iz Italije

FENA Agencije

ZAGREB, 2. siječnja (FENA) - U Zagrebu je na Staru godinu uhićen talijanski državljanin (1946.), pripadnik kriminalne organizacije kojega Italija traži radi izvršenja 10-godišnje zatvorske kazne zbog preprodaje velike količine heroina i kokaina, izvijestio je u srijedu MUP.

Policijski službenici za ciljane potrage iz Ravnateljstva policije (FAST tim Hrvatska) uhitili ga temeljem europskog uhidbenog naloga Republike Italije. Prilikom uhićenja, kod njega su pronađeni krivotvoreni dokumenti s lažnim identitetom.

Republika Italija izdala je za njega europski uhidbeni nalog radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 10 godina zbog kaznenih djela „kriminalna organizacija“ i „trgovanje opojnim drogama“.  Uhićenik je u Republici Italiji osuđen kao pripadnik kriminalne organizacije u koju se s drugim supočiniteljima udružio i protupravno kupovao, prevozio, posjedovao, nudio/davao, prodavao i distribuirao velike količine heroina i kokaina, prenosi Hina.

Uhićeni je predan pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća pismena policija je predala nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici radi daljnje procedure.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta