Servisne informacije     | 03.01.2019. 16:19 |

Otežano saobraćanje u višim predjelima, za teretna vozila potrebni lanci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Zbog intezivnih snježnih padavina i jakog vjetra danas od 12.00 sati zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. 

Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije. 

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Preporučuje se  opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Vozači, koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.  

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V),  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.  

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Orašje, Izačić, Donja Gradina i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana