Regija     | 05.01.2019. 14:26 |

Drljević - Crna Gora može biti spremna za članstvo u EU i prije 2025.

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 5. siječnja (FENA) - Glavni pregovarač Crne Gore za pristupanje Europskoj uniji Aleksandar Drljević smatra kako ta zemlja može ostvariti unutarnju spremnost za članstvo i prije 2025. godine, naglasivši pritom kako crnogorska vlada nema dilemu da je na dobrom putu.

 "Ukoliko 2025. godinu promatramo kao godinu mogućeg pristupanja Crne Gore, možemo reći da je to ambiciozan, ali i realan i dostižan vremenski okvir, jer Crna Gora može ostvariti unutarnju spremnost za članstvo i prije tog roka", navodi Drljević.

 Dodaje kako je princip regate jedini legitiman princip po kojem Europska unija prima nove članove i kako vjeruje da je to princip koji odgovara svakoj državi, a posebno Crnoj Gori, koja je u procesu pristupanja EU odmakla najdalje i ima samo jedno neotvoreno pregovaračko poglavlje.

 "Crna Gora je predvodnik tog procesa, ali ne bismo imali ništa protiv da nam se na čelu pridruži još neka zemlja, naprotiv. Upravo zbog toga naša iskustva iz pregovora nesebično dijelimo sa zemljama regije koje streme članstvu, jer nam je svima u interesu da zapadni Balkan bude dio EU", kazao je.

 Napomenuo je kako će se u predstojećem razdoblju, pored rada na Poglavlju 8 koje jedino nije otvoreno, raditi i na ispunjavanju obveza, kako bi postigli internu spremnost zatvaranja još šest pregovaračkih poglavlja.

 "Vlada Crne Gore nema dilemu da je na dobrom putu i sve dok ima podršku građana u tome što radi, nastavit će provoditi neophodne reforme koje će našu zemlju učiniti članicom Unije", kazao je Drljević za RTCG. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom