Bosna i Hercegovina     | 09.01.2019. 12:41 |

U Brčkom održan prijem u povodu pravoslavnog Božića

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. siječnja (FENA) - Srpska pravoslavna crkva u Brčkom i srpski predstavnici u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta BiH sinoć su u hotelu "Jelena" organizirali tradicionalni Božićni prijem za predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života.

 Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u svom je obraćanju posebno ukazao na odgovornost koju "imamo prema sebi i drugima", ističući da je razumijevanje i čovjekoljublje neophodno, naročito na prostorima koji su multietičnog i multikonfesionalnog karaktera kakav je i Brčko distrikt.

 "Drago mi je da se nastavlja tradicija okupljanja predstavnika vjerskih zajednica, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, različitih vjera i nacija u povodu velikih vjerskih praznika", kazao je Milić, objavila je Vlada Brčko distrikta.

 Arhijerejski namjesnik brčanski protojerej-stavrofor Dragan Ćirković svim pravoslavnim vjernicima čestitao je Božić i dodao da se s proslavama božićnih praznika nastavlja sve do Bogojavljenja.

 "I ove godine Srpska pravoslavna crkva je upriličila narodno veselje, a zahvaljujući našim predstavnicima iz reda srpskog naroda iz izvršne i zakonodavne vlasti i ove godine organizirali smo druženje u okviru božićnog koktela. Svim pravoslavnim vjernicima čestitam Božić, a s proslavama božićnih praznika nastavljamo sve do Bogojavljenja", kazao je Ćirković.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu