Servisne informacije     | 12.01.2019. 09:02 |

Zbog odrona kamenja na putu Jajce-Donji Vakuf saobraća se jednom trakom

FENA Internet

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Zbog većeg odrona kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf u mjestu Bravnice, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Poseban oprez savjetuje se na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na planinskim prijevojima. na putnim  pravcima: Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima. Prilikom zaustavljanja zbog postavljanja lanaca ili drugog problema, treba postaviti sigurnosni trokut, navode iz BIHAMK-a.

Upućuju apel vozačima da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo