Stranačke aktivnosti     | 13.01.2019. 12:27 |

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Već dugo godina koalicija između Milorada Dodika i Dragana Čovića ima za cilj da Bosna i Hercegovina ostane nefunkcionalna država, koja će služiti samo njima i koja treba biti predmet nastavka velikodržavnih planova susjednih država.

Podrška Dodiku i njegovoj proslavi nelegalnom prazniku entiteta RS još jedan je u nizu nedopustivh poteza lidera HDZ BiH, Dragana Čovića i njegovih saradnika.

S druge strane, vezanje vanjskopolitičkih strateških ciljeva Bosne i Hercegovine za politiku Srbije je nedopustivo i ubrzani pristup NATO savezu za sve građane naše zemlje predstavlja šansu koju moramo iskoristiti.

- Ne možete biti za pravu državu a slaviti nelegalne praznike. Ne možete biti za EU a radite sve da uništite sposobnost zemlje da ona uistinu bude evropska. S toga, pozdravljam potez Republike Hrvatske o smjeni ambasadora lvana Del Vechija, a od Evropske narodne stranke (EPP) iz Brisela, gdje HDZ BiH ima status, očekujem da ih isključe, jer po potezima koje rade, oni odavno ne pripadaju toj porodici i da se tako pošalje poruka Draganu Čoviću da je njegovoj dvoličnoj i nazadnoj politici došao kraj. I dalje tvrdim da je prvi preduslov da se parcijalni režimi koji upravljaju ovom zemljom sklone sa političke scene – promjena izbornog sistema, ali i principijelnost političkih subjekata koji tim režimima ne pripadaju da drže do obećanja koje su dali građanima, da se udruže i naprave drugačije vlade i promjene koje su našoj zemlji neophodne - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'