Bosna i Hercegovina     | 13.01.2019. 12:45 |

Šepić: Ne možete biti za pravnu državu, a slaviti nelegalne praznike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić ocijenio je da je podrška predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i proslavi nelegalnog praznika entiteta RS još jedan je u nizu nedopustivih poteza lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića i njegovih saradnika.

Kako je u saopćenju naglasio, s druge strane vezivanje vanjskopolitičkih strateških ciljeva Bosne i Hercegovine za politiku Srbije je nedopustivo jer ubrzani pristup NATO savezu predstavlja šansu koja se mora iskoristiti.

- Ne možete biti za pravnu državu, a slaviti nelegalne praznike. Ne možete biti za Evropsku uniju, a raditi sve da uništite sposobnost zemlje da ona uistinu bude evropska - mišljenja je Šepić, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

S toga je pozdravio odluku Republike Hrvatske o smjeni ambasadora te zemlje u BiH lvana Del Vechija, a od Evropske narodne stranke (EPP) iz Brisela, gdje HDZ BiH ima status, očekuje da ih isključe, jer po potezima koje rade, oni ne pripadaju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom