Bosna i Hercegovina     | 14.01.2019. 11:00 |

Kalesija - Ozvaničen Ugovor za rekonstrukciju ambulante i Doma kulture

FENA Saopćenje

SARAJEVO,  14. januara (FENA) - Ozvaničen je Ugovor Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjegelica i Općine Kalesija, potpisan radi potreba stanovništva Mjesne zajednice Donje Vukovije u općini Kalesija, a u svrhu rekonstrukcije Doma kulture i ambulante, saopćila je općinska služba za informisanje.

Ministar raseljenih osoba i izbjegelica FBiH Edin Ramić naglasio je da je u ovoj mjesnoj zajednici tokom agresije boravio značajan broj raseljenih osoba, od kojih su neki još tu. Dobili su smještaj, liječenje i drugu vrstu podrške.

- Ova lokalna zajednica je zaslužila našu pažnju i rekonstrukcijom infrastrukture želimo dati podršku mladima putem rekonstrukcije Doma kulture i učiniti prostorije ambulante adekvatnom za liječenje stanovništva jedne od najvećih mjesnih zajednica u ovoj općini. U tu svrhu smo izdvojili značajna sredstva, nadamo se skorom završetku i da ovaj objekat predamo na korištenje kako bi služio svojoj svrsi - izjavio je Ramić.

Općina Kalesija je već prije podržala ovaj projekt.

- Zaista mogu reći da mi u Edinu Ramiću imamo prijatelja Kalesije. Na današnjem sastanku dobili smo obećanje da će Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiti 60.000 KM za uređenje mjesne ambulante i Doma kulture u Donjim Vukovijama, u koju smo mi iz svog budžeta u prošloj godini izdvojili isto toliko novca. Također, određena novčana sredstva smo planirali i u ovoj godini ali nisu dovoljna da radove privedemo kraju. Ja se nadam da će uz ovu pomoć ministra Ramića u 2019. godini jedan dio ambulante i Doma kulture biti završen i da ćemo je zajedno otvoriti i dati na korištenje mještanima Donjih Vukovija - rekao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

Iako su odobrena sredstva iz 2018. godine, zvanično uručenje ugovora je upriličeno danas zbog prezauzetosti u implementaciji projekata potpisnika ugovora, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Predstavnik Ambasade Turske u BiH u posjeti Kalesiji, zahvalio za pomoć nakon zemljotresa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo