Bosna i Hercegovina     | 14.01.2019. 12:40 |

CZ Općine Centar - Poziv za čišćenje snijega i uklanjanje ledenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Imajući u vidu da je u toku sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar ponovo poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata.

Iz ove općinske službe podsjećaju da je snijeg, koji proteklih dana pada, stvorio snježni pokrivač na krovovima zgrada, a zbog izuzetno niskih temperatura stvaraju se ledenice koje predstavljaju opasnost za pješake.

- Poznato je da prolaznicima i parkiranim automobilima, nerijetko, prijeti opasnost od obrušavanja snijega i leda s krovova zgrada. U smislu preventivnog djelovanja na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća apelujemo na građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada da poduzmu sve aktivnosti za bezbjedno uklanjanje leda i snijega s krovova i ispred svojih stambenih objekata - saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

Iz općinske službe, istovremeno, podsjećaju građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada, na njihove obaveze koje proizilaze iz Zakona o prostornom uređenju („Sl. novine Kantona Sarajevo“ br. 7/05 čl. 143, 145. i 159) i Zakona o komunalnoj čistoći („Sl. novine Kantona Sarajevo“ br. 11/97 čl. 47).

Stoga se građani pozivaju da lično ili preko svojih upravitelja provjere stanje i po potrebi hitno uklone snijeg i led s krovova i ispred svojih zgrada. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Liban pozvao međunarodnu zajednicu da osnaži podršku za UNRWA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo