Bosna i Hercegovina     | 14.01.2019. 16:46 |

Bez HDZ-a BiH i HNS-a nema formiranja vlasti – Predsjedništvo stranke

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. siječnja (FENA) - Predsjedništvo HDZ BiH je na sjednici u ponedjeljak u Mostaru ponovilo kako se bez te stranke i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS), neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda.

 Predsjednik HDZ-a BiH Dragana Čović informirao je sudionike sjednice o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz HNS, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH. 

Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj tog naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH.

 Kada su u pitanju pripreme za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u travnju, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabora.

 Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se, kako se navodi u priopćenju, zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH.

 HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama, stoji u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'