Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 13:09 |

Zulanović: Zasad imamo dovoljno hrane i lijekova, nema ugroženog stanovništva

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 16. januara (FENA) - Zasad imamo dovoljno hrane i lijekova i trenutno nema ugroženog stanovništva - potvrdio je Feni predsjednik srebreničke mjesne zajednice Luka Hamo Zulanović, nakon što su rano jutros timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) deblokirali put do sela.

On ističe da je putna komunikacija uspostavljena, ali trenutno samo za terenska vozila, a timovi FUCZ-e nastavljaju da čiste put prema Krušev Dolu.

-Sad zasad imamo dovoljno hrane i lijekova i molimo dragog Boga da snijeg prestane da pada. Trenutno nema ugroženih stanovnika, i ovih dana je bilo uredno napajanje električnom energijom, kao i snabdijevanje pitkom vodom - ističe Zulanović.

U Mjesnoj zajednici Luka trenutno borave 52 porodice koje je i osoblje humanitarne organizaciije Pomozi.ba posjetilo i tom prilikom im uručilo prehrambene pakete.

Stanovnicima grada Srebrenice također predstavlja problem snijeg koji nije očišćen s trotoara i parking mjesta te je tako pješacima otežano kretanje, kao i vozačima motornih vozila.

Pored sniježnih padavina, problem su i ledenice sa krovova na objektima zbog čega su ugroženi prolaznici.

Iz Komunalne policije općine Srebrenica upozoravaju građane da su dužni čistiti pristup objektima i zgradama u njihovom vlasništvu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta