Bosna i Hercegovina     | 17.01.2019. 13:38 |

Ostale odluke i zaključci sa sjednice Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) - Federalna vlada na današnjoj sjednici je usvojila godišnje izvještaje o radu Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar.

Općini Hadžići dana je na privremeno korištenje vojarna "Žunovnica" na razdbolje od jedne godine, bez naknade, ukupne površine 1.725.888 metara četvornih, s pripadajućim objektima.

Prihvaćena je informacija o utrošku sredstava Proračuna Federacije BiH za 2017. godinu dodijeljenih za financiranje željezničkog sektora u iznosu od 22 milijuna maraka i konstatirano da su utrošena namjenski.

Vlada FBiH je uspostavila revolving fond u okviru Federalnog ministarstvo prostornog uređenja u Jedinici za implementaciju projekta "Energetska učikovitost u Bosni i Hercegovini" za FBiH. Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Jedinica za implementaciju projekta - PIU BEEP zaduženi su da otpočnu uspostavu i pilotiranje održivog mehanizma financiranja kroz taj fond.

Usvojeni su prijedlozi Akcijskog plana za realizaciju Strategije razvoja drvne industrije FBiH, Akcijskog plana za realizaciju Strategije razvoja metalnog i elektro sektora FBiH i Akcijskog plana za realizaciju Strategije razvoja industrije građevinskog materijala FBiH za razdoblje 2018.-2025. godina koji će biti upućeni u Parlament Federacije BiH na razmatranje i usvajanje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana