Sport     | 17.01.2019. 16:55 |

Čelik vratio rukometaše Kobilicu i Kaljića i angažovao Miškovića

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 17. januara (FENA) – Rukometaši zeničkog Čelika, koji su jesenji dio Prve lige FBiH- grupa Sjever okončali s omjerom osam pobjeda i tri poraza te na četvrtom mjestu, u drugi dio sezone ulaze s tri nova igrača i trenerom- Nerminom Gušićem, koje je jesenas bio pomoćnik Seldinu Rizvanoviću.

Rizvanović će u klubu ostati u ulozi sportskog direktora te kondicionog trenera. Bivši trener, Dobojlija Miki Filipović vraća se u klub i bit će trener-savjetnik, a Nedim Šehić će raditi s mlađim kategorijama.

- Mi smo se u pauzi konsolidovali. Uspjeli smo zadržati sve igrače, vratili smo iz Čelika Junior Ekrema Kobilicu i Muamera Kaljića te angažirali Ivu Miškovića iz Han Bile kod Viteza, koji je igrao za Rudan iz Labina - kazao je danas na pres-konferenciji predsjednik kluba Pane Škrbić.

Dodao je kako je klupski cilj najmanje treće mjesto te da će, ako se ukaže prilika, pokušati ugroziti i prve dvije pozicije, ali je osnovni cilj izboriti mjesto koje će im osigurati plasman u jedinstvenu Drugu ligu.

Škrbić se nada da će podrška Gradske uprave Zenice, za koju je kazao da je do sada bila verbalna, biti konkretizovana, ali da će oni nastaviti svoj put bez obzira da li će dobiti obećanu pomoć.

- Kompletne ćemo pripreme odraditi u gradu, jer ovdje imamo sve potrebne uslove. Bolje je da sačuvamo novac - kazao je trener Gušić, koji je dodao kako će pokušati popraviti odbranu te da će to biti njihov glavni adut u nastavku sezone.

Čelik će u drugi dio sezone ući s 22 igrača, a novi kapiten je golman Rijad Polić, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju da predvodi ekipu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta