Stranačke aktivnosti     | 18.01.2019. 12:54 |

Priopćenje za javnost Hrvatske republikanske stranke

FENA Saopćenje

Hrvatska republikanska stranka i Čapljinska neovisna stranka su dogovorili stratešku suradnju i zajedničko djelovanje u svim budućim aktivnostima. Ovo je samo nastavak dosadašnje suradnje, s ciljem okupljanja i drugih neovisnih subjekata i stvaranja političkog bloka koji će biti istinska hrvatska domoljubna politička alternativa.

Sve veći problem depopulacije, gospodarska politika koja guši svaki vid što domaćih, što inozemnih investicija i razvoja, zloupotrebljavanje nacionalne politike za korupciju i nepotizam, itd., razlozi su zbog kojih je na političkoj sceni kod Hrvata u BiH potrebna zdrava politička domoljubna alternativa kojoj neće za cilj biti svrgavanje s vlasti vladajuće oligarhije, nego prvenstveno mijenjanje društvenih vrijednosti. S tim ciljem smo nastupili na prošlim izborima gdje smo, unatoč korumpiranosti cjelokupnog izbornog procesa, dobili dovoljnu potporu naroda koja nam daje odgovornost, ali i dovoljno resursa za dalji rast i djelovanje. Zato krećemo u okupljanje hrvatske neovisne oporbe i to na području cijele BiH. Zaključak je ovo sastanka predsjedništva HRS-a i Čapljinske neovisne stranke.

„Jedna razina djelovanja mora biti zajedništvo kroz HNS i nacionalna politika gdje, zbog činjenične neravnopravnosti i opasnosti od majorizacije, u jednom glasu moraju djelovati sve hrvatske političke opcije. No, to ne znači da ćemo šutke promatrati zloupotrebljavanje borbe na nacionalnoj razini za sitne koruptivne osobne interese. Postali smo taocima mentalnih komunista koji su navikli isključivo na beneficije i proračunsko parazitarenje. Netko tome mora stati u kraj, jer nama Hrvatima u BiH prijeti unitarna bošnjačka politika koja nas želi učiniti manjinom, ali u jednakoj mjeri manjinom nas može učiniti i koruptivno nepotistička politika vladajućih iz reda hrvatskog naroda. Zato krećemo u stvaranje političkog bloka, u sklopu HNS-a, koji će biti alternativa toj politici, a polazište će biti HRS i Čapljinska neovisna stranka za početak.“ zaključio je na sastanku Slaven Raguž predsjednika HRS-a.

Predsjednik Čapljinske neovisne stranke i član Predsjedništva HNS-a Mirko Vasilj prezentirao je prijedloge strategije oko koje će se okupljati ovaj blok:

„Što se tiče nacionalne politike, sve naše prijedloge ćemo uklopiti u Deklaraciju HNS-a koja će biti usvojena na plenarnoj sjednici 26.01.2019. i to će biti temeljni dokument. No, što se tiče ostalih segmenata, prioritet će biti demografska i gospodarska politika. Nama su to komplementarne politike i ne može se odvojeno gledati jedna od druge. Mi smo već pokrenuli neke projekte na lokalnoj i županijskoj sredini koje uključuju fiskalna rasterećenja gospodarstva, racionalizaciju proračunskih rashoda, a za potrebe poticanja domaćih investicija i financiranja projekata demografske obnove. Žalosno je da su svi naši prijedlozi koje smo do sada uputili u proceduru, poput ukidanja parafiskalnih nameta, ukidanja financiranja političkih stranaka, nenamjenskog trošenja namjenskih sredstava, odakle bi se osigurala sredstva za porodiljne naknade, stipendije i sl., odbijeni iz isključivog razloga što ne dolaze od strane HDZ-a BiH, nego od oporbe. Nije to problem samo u lokalnim zajednicama, nego na svim razinama. Zato je potrebno okrupljavanje političkih subjekata hrvatske oporbe, ali oporbe koja nema izvješenu cijenu na čelu i kojoj nije cilj zasjesti u fotelju i nastaviti po istim koruptivnim navikama“ zaključio je Mirko Vasilj.

Dana 26.01. će se održati plenarna sjednica HNS-a u Mostaru gdje će prisustvovati obje ove stranke. Imat će kandidate za sve organe HNS-a, budući da će ovo biti i izborni HNS, a nakon tog datuma ići će se u dalje okupljanje i strateško dogovaranje sa drugim političkim subjektima koji će dijeliti iste ciljeve.

HRS/ČNS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

HRS

Vezane vijesti

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'