Servisne informacije     | 18.01.2019. 13:42 |

Pojačan oprez na području Cazina, Bihaća, B.Petrovca i Drvara zbog snijega

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Na širem području Cazina, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Drvara  pada slabiji snijeg, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima: Priluka-Glamoč, Šuica-Livno-Kamensko, Konjic-Drežnica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.  

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Danas do 15.00 sati zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Oštrik na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, vozila saobraćaju  naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima zadržavamnja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo