Kultura     | 18.01.2019. 13:49 |

'Jesenja sonata' nova predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. siječnja (FENA) - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru počele su čitaće probe za "Jesenju sonatu" Ingmara Bergmana, čija se premijera očekuje u prvoj polovici ožujka.

Redatelj je Robert Raponja, a u predstavi će igrati: Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret i Nikolina Marić.

U "Jesenjoj sonati" priča se vrti oko Charlotte, svjetski poznate pijanistice koja je svojoj karijeri podredila sve, uključujući i obitelj, a osobito svoje kćeri - Evu i Helenu.

Nakon iznenadne smrti svoga muža i prijatelja, Charlotte odluči bol i prazninu preboljeti kod svoje kćeri Eve, koja s mužem Victorom i bolesnom sestrom Helenom živi na selu.

Charlotte, premda uspješna pijanistica, iznimno je sebična žena, s vrlo malo emotivne inteligencije, koja nikad nije htjela preuzeti odgovornost, ni kao žena ni kao majka. Sada je ljubomorna jer je Helena više vezana za Evu nego za nju.

Rastuća napetost između Charlotte i Eve dovodi do neminovnog sukoba, duela riječima, u kojima obje žene proživljavaju bol zbog nedostatka ljubavi i razumijevanja, priopćeno je iz HNK-a u Mostaru.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana