Bosna i Hercegovina     | 18.01.2019. 13:51 |

Predsjedavajući Zvizdić s ambasadorom Kuvajta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Abdulaziza Al Sharraha i poželio mu dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju diplomatskog mandata.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na svemu što je Država Kuvajt učinila za BiH i rekao da postoji dosta prostora za unapređivanje ekonomske saradnje, posebno u oblastima energetike, sa fokusom na održive izvore energije, saobraćaja i komunikacija, namjenske, metalne i drvne industrije, te poljoprivrede i turizma.

Ambasador Al Sharrah je potvrdio mogućnost bolje saradnje, posebno zbog činjenice da postoji interes kuvajtskih biznismena za saradnju sa firmama iz BiH i rekao da  kroz susrete, biznis forume i konferencije treba proširiti saradnju.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Al Sharrah su se saglasili da je u narednom period potrebno ubrzati postojeće procese  i unaprijediti dobru saradnju između dviju zemalja, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Predsjedateljica Krišto otvorila Poslovni forum „Gradimo Livno zajedno“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'