Bosna i Hercegovina     | 18.01.2019. 14:41 |

Pejčinović Burić u oproštajnu posjetu primila veleposlanicu BiH u Hrvatskoj

FENA Saopćenje

ZAGREB/SARAJEVO, 18. sječnja (FENA) - Veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renatu Paškalj u oproštajni posjet je primila potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić.

Tijekom susreta razgovarano je o međusobnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Posebna tema razgovora je bio europski put Bosne i Hercegovine. Veleposlanica je informirala ministricu Pejčinović Burić o Izjavi u svezi s procesom integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, koju je Predsjedništvo BiH usvojilo na 1. redovitoj sjednici, održanoj 12. prosinca 2018. godine, kao i o najvažnijim aktivnostima koje je Bosna i Hercegovina poduzela od stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ministrica je kazala kako Hrvatska snažno podupire europski put BiH i da je to u vrhu prioriteta hrvatske vanjske politike. Ta će se potpora i pomoć nastaviti i u buduće kao i zagovaranje procesa proširenja posebno na zemlje jugoistočne Europe, što će biti i jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja EU u prvoj polovici 2020. godine, naglasila je ministrica. Ministrica je također istaknula kako će se Hrvatska i dalje zalagati za poštivanje pune jednakopravnosti hrvatskog naroda sa druga dva naroda i svih građana u BiH.

Veleposlanica se zahvalila šefici hrvatske diplomacije na potpori BiH u procesu europskih integracija i stjecanju kandidacijskog statusa kao i za iznimno dobru suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH sa Veleposlanstvom BiH. Također je čestitala ministrici Pječinović Burić na kandidaturi za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić se zahvalila veleposlanici Paškalj za doprinos u razvoju i unapređenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, priopćeno je iz MVP-a BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta