Ekonomija     | 18.01.2019. 17:19 |

Neum domaćin Noćnjaka 2019. - manifestacije maslinara i uljara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. siječnja (FENA) - Tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2019. održat će se od 21. do 24. ožujka u hotelu Grand u Neumu, a uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku.

 Noćnjak se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a plod je to dugogodišnje poslovne suradnje Zadružnog saveza Dalmacije i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, kao i kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara.

 U Splitu će se tijekom siječnja i veljače 2019. održati ocjenjivanja proizvoda - maslinovih ulja i proizvoda od masline, a početkom ožujka bit će organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu i medijska konferencija, u okviru kojih će se vršiti promocija i degustacija proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje.

 Početkom prosinca protekle godine započela je dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje u okviru ovogodišnjeg Noćnjaka, priopćio je Federalni agromediteranski zavod Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Čitluk: Miletićeva maslinova ulja ostvaruju vrhunske rezultate (VIDEO)

Ministar Hrnjić posjetio maslinare: Strategija poljoprivrede prepoznaje mlade i njihov rad

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo