Servisne informacije     | 19.01.2019. 09:15 |

U BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa mjestimično slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan-sedlo -3, Sokolac -2, Gradačac, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 1, Grude i Široki Brijeg 4, Mostar 5, Trebinje 6, Neum 8 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je sporo opada. 

U BiH danas se očekuje oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Tokom dana, slab snijeg se očekuje ponegdje u centralnim područjima, a u sjevernim djelovima i slaba kiša. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom, a u višim planinskim područjima i sa slabim snijegom. Krajem dana i večerenjim satima, u zapadnim, sjevernim sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina ili vrlo slabim padavinama.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 1 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta