Stranačke aktivnosti     | 20.01.2019. 11:18 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Pozivamo Vas na konferenciju za medije u ponedjeljak, 21 januara, s početkom u 11:00 sati, povodom izrade nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom, koja će se održati u prostorijama Udruženja Dajte nam šansu, u ulici Obala Kulina bana 28 sa početkom u 11:00h.

 Konferenciju organizuje Udruženje Dajte nam šansu, koje je i predlagatelj nacrta izmjena i dopuna zakona, o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom.

 Nacrt izmjene i dopune zakona se odnosi na regulisanje statusa roditelja/njegovatelja djeteta/osobe sa poteškoćama/invaliditetom, što se do sada nije ni razmatralo niti bilo regulisano kako je inače praksa u zemljama regije i po uzoru na zemlje Evropske unije gdje je ovo pitanje sistemski tretirano i riješeno.

 Na konferenciji za medije će se obratiti:

 -      Direktorica Udruženja Dajte nam šansu, Ines Kavalec

 -      Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Malik Garibija

 -      Zastupnik u Federalnom Parlamentu, Irfan Čengić

 Ukoliko Vam je potrebno više informacija, možete se obratiti putem kontakt telefona: 033 760 145, 146, 061 222 810,  te na e-mail: admin@dajtenamsansu.org

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP BiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDP BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo