Bosna i Hercegovina     | 21.01.2019. 13:17 |

Otkriveni krivotvoreni dokumenti Bugarske, Italije, Francuske, Belgije i Grčke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. siječnja (FENA) - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u nedjelju su otkrili krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Bugarske na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

 Dokumenti su otkriveni kod državljanina Makedonije na drugoj liniji graničnih provjera tijekom kontrole autobusa koji prometuje na relaciji Beograd – Banja Luka. O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem nalogu predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije.

 Na Međunarodnom aerodromu Banja Luka pripadnici Granične policije BiH 18. i 19. siječnja na letovima za Memmingen i Bruxelles oduzeli su pet krivotvorenih osobnih iskaznica Italije te osobne iskaznice Francuske i Belgije. Spomenuti dokumenti otkriveni su prilikom pasoške kontrole šest stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Irana.

 Također, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 19. siječnja na letu za Stockholm oduzeli su četiri putne isprave Sirije nakon što su uočili da se u njima nalaze krivotvoreni stikeri boravišne dozvole Grčke. Dokumente su na uvid dale četiri državljanke Sirije.

 Prema nalogu tužitelja nadležnih tužiteljstava pripadnici GPBiH su državljane Irana i Sirije predali pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćila je Granična policija BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Državljani Turske uhićeni zbog krijumčarenja 17 državljana Turske  

U tijeku operativna akcija SPIDER na području Dervente i Zvornika

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 osobe afroazijskog porijekla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo