Bosna i Hercegovina     | 21.01.2019. 13:37 |

Delegacija Kraljevine Nizozemske podržala Tužiteljstvo BiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Vršilac dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u BiH Reinout Caspar Vos, zamjenicom veleposlanika Mina Noor, te članovima multidisciplinarnog tima Kraljevine Nizozemske zaduženog za borbu protiv trgovine ljudima koji čine visoki dužnosnici tužiteljstva, granične i nacionalne policije Kraljevine Nizozemske, angažirani na predmetima kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u predmetima kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija, naročito u pogledu povećanog broja kaznenih djela vezanih za ilegalne migracije i krijumčarenje migranata u protekloj godini.

Tadić je upoznala veleposlanika i delegaciju s aktivnostima koje provodi Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija, kao i rezultatima rada ove grupe.

Delegacija Kraljevine Nizozemske, podržala je dosadašnji rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH.

Također, razgovarano je o budućoj suradnji između multidisciplinarnog tima Kraljevine Nizozemske  i Tužiteljstva  BiH, u predmetima za navedena kaznena djela, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu 'Black Tie 2'

Akcija 'Piramida' - Borba protiv organizovanog krijumčarenja više od 600 ilegalnih migranata

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu