Bosna i Hercegovina     | 21.01.2019. 14:11 |

Sastanak Zvizdića s predstavnicima Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 21. septembra (FENA) - Predsjedavajući Upravnog odbora i direktor Službe Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Nisvet Mujanović i Mersed Smajlović danas su se sastali sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem s kojim su razgovarali o organizaciji rada u Centru.

Tema sastanka bili su i trenutni projekti i aktivnosti u vezi sa obilježavanjem 11. jula 2019. godine, odnosno 24. godišnjice od genocida u Srebrenici, planovi ali i eventualni problemi u njihovoj realizaciji, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Predsjedavajući Vijeća ministara dao je punu podršku radu Memorijalnog centra kroz Vijeće ministara te preporuke kod međunarodnih organizacija u BiH i prijateljskih zemalja.

Iz Memorijalnog centra poručuju da je podrška predsjedavajućeg Vijeća ministara od velike važnosti, "naročito u momentu kada se zlonamjerno šalju poruke i politizira sa onim što je svakom Bošnjaku sveto".

- Cijenimo svačiju podršku, domaćih i stranih dužnosnika, kojih je sve više. Kroz realizaciju konkretnih projekata Zvizdić je pozitivno opredijeljen da institucionalnim djelovanjem i konkretnom podrškom nastavimo izgradnju Memorijalnog centra u Potočarima - istakli su u Memorijalnom centru.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Zvizdić uputio božićnu čestitku

Zvizdić: Potrebni su nam politička stabilnost i posvećenost neophodnim ekonomskim reformama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo