Ekonomija     | 21.01.2019. 15:17 |

REDAH održao obuku o 'Bike Friendly' standardima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. siječnja (FENA) - Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj REDAH, zajedno s Razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica (Republika Srbija) i Turističkim klasterom Montenegro iz Nikšića (Crna Gora) od 17. do 19. siječnja organizirala je trodnevnu obuku za tehničke sekretarijate i evaluatore prvog regionalnog Bike Friendly standarda.

U okviru tog projekta REDAH će razviti sustav kontrole kvalitete pružatelja usluga duž biciklističkih ruta, čime će se uspostaviti novi, jedinstveni i usklađeni sustav kontrole kvalitete koji će usvojiti i cikloturisti, kao i pružatelji različitih turističkih usluga u tri ekonomije: Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, priopćeno je iz REDAH-a.

Tehnički sekretarijati koji se sastoje od Asocijacije za ekonomski razvitak REDAH, kao Regionalnog tehničkog sekretarijata, i Razvojne agencije Zlatibor iz Užica te Turističkog klastera Montenegro iz Nikšića, kao Nacionalnih tehničkih sekretarijata, u ova tri dana su obučeni za proces provedbe i upravljanja ovim standardom, dok su evaluatori sastavljeni od članova biciklističkih klubova obučeni za proces, procjenu i savjetovanja turističkih subjekata pogodnih za cikloturiste.

Obuku je vodio stručnjak za ruralni razvoj i cikloturizam Nedo Pinezić, koji je sudionicima prenio dobre prakse Bike Friendly standarda širom Europe, kao i zajedno sa sudionicima razvio kriterije za ovaj prvi regionalni "Bike Friendly" standard.

U sklopu obuke posjećena su dva turistička objekta, i to trgovina i servis biciklističke opreme "Sirena" u Trebinju kao potencijalni nositelj oznake "Bike Friendly servisna stanica", te restoran "Zavala" u Ravnom kao potencijalni nositelj oznaka "Bike Friendly smještaj" i "Bike Friendly ugostiteljski objekt".

Projekt Razvoja "Bike Friendly" standarda podržan je grant sredstvima Projekta za razvoj i promidžbu turizma, koji provodi Vijeće za regionalnu suradnju (RCC), a kojeg financira Europska unija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Produžen javni poziv za besplatnu obuku pisanja poslovnih planova

Javni poziv za sudjelovanje u programu besplatne obuke u IT sektoru

REDAH i EU4Agri provest će besplatnu certificiranu obuku za izradu poslovnih planova

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo