Kultura     | 22.01.2019. 13:23 |

Film 'Re:Generacija' u Doboju, Banjoj Luci i Kotor Varoši

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Dokumentarni film "Re:Generacija" urađen u režiji Emira Kapetanovića bit će prikazan u Doboju, Banjoj Luci i Kotor Varoši, a osim filmskih projekcija bit će upriličene i debate o temi prošlosti i budućnosti mladih u Bosni i Hercegovini.

Film donosi priču o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost, a to je prvi bh. film koji je prikazan u sjedištu Ujedinjenih nacija u New Yorku čime je svijetu poslana drugačija poruka o BiH.

Ovoga puta BiH je dokumentaristički prikazana kao zemlja u kojoj postoje nove generacije s drugačijim načinom razmišljanja i djelovanja, spremne mijenjati sliku podijeljene zemlje u zemlju u kojoj je zajednička budućnost moguća i izvjesna.

Snimljen je u produkciji udruženja Magacin Kabare i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u okviru istoimenog USAID-ovog projekta "re:Generacija".

Film će biti prikazan u Doboju 24. januara, Banjoj Luci 25. januara te Kotor Varoši 26. januara, najavljuju organizatori projekcija koji su napomenuli i da je ulaz na sve projekcije slobodan.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Papa Franjo u septembru na azijskoj turneji

Blinken doputovao u Istanbul

Blinken se sastao s jordanskim kraljem Abdullahom tokom bliskoistočne turneje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'